senggugut ringan di hujung kehamilan

2hari lg genap 36minggu.. dua 3 hari ni sy rasa sakit perut. Sakit seperti senggugut ringan. Start dari semalam, sakit ni berterusan. Sy xpasti ni ke yg dimaksudkan Braxton Hicks sbb ni kandungan pertama. Adakah ini tanda2 sy akan bersalin dlm masa terdekat ni means 1 2 minggu lg. Kalau ikut due 40week tu 4minggu lg..rasa sakit senggugut ringan dan kerap kencing je buat masa skrg. Lain2 xda mslh.. ada yg boleh kongsi pengalaman.mungkin sama situasi mcm sy. Bersalin masa minggu keberapa? Tq

21 Balas

Ye betulla tu.. Mula2 akan rasa senggugut ringan.. Saya baru semalam melahirkan anak yg pertama. Saya rasa senggugut ringan masa buka 2cm.. Buka 5cm, contraction makin teruk macam rasa nyawa hujung tanduk je.. Huhu alhamdulillah dri 5cm ke 10cm ambil masa 2 jam sahaja ..

4y ago

Kak masa sakit sengugut ringan tu baby aktif ka gerak dan mengeras? Sya rasa mcm tu oh skarang, rsau pun ada