senggugut ringan di hujung kehamilan

2hari lg genap 36minggu.. dua 3 hari ni sy rasa sakit perut. Sakit seperti senggugut ringan. Start dari semalam, sakit ni berterusan. Sy xpasti ni ke yg dimaksudkan Braxton Hicks sbb ni kandungan pertama. Adakah ini tanda2 sy akan bersalin dlm masa terdekat ni means 1 2 minggu lg. Kalau ikut due 40week tu 4minggu lg..rasa sakit senggugut ringan dan kerap kencing je buat masa skrg. Lain2 xda mslh.. ada yg boleh kongsi pengalaman.mungkin sama situasi mcm sy. Bersalin masa minggu keberapa? Tq

21 Balas

Saya pun rasa mcm tu.. Mak saya kata tu mcm kontraksi palsu juga. Nnti bila dah dekat nk bersalin lagi kuat rasa dia.

4y ago

Start haritu 34 minggu.. Sakit mcm senggugut tapi tak kuat sgt.. Dtg mcm 2 3 kali je.. Skrg dah 35 minggu.. Bila dtg sakit tu rasa mcm pnjg sikit dan rasa lebih kuat.. Sama juga kejap2 sakit tapi mcm byk kali juga rasa.. Pastu terus hilang.. Esok2 pula dtg balik sakit mcm tu lagi..

Boleh jadi akan bersalin dalam tempoh yg terdekat.. 36minggu dah matang la orang cakap tunggu hari je 😁

Tggu time Jea 2. .sy 36 wek Gak smlm kluar drah cket. . .smoge Di p'mudhkn urusan b'slin ktew yew. . .

4y ago

Insyallah amiinnnnn. Semoga dipermudahkan urusan kita bersalin. 😊

Seperti saya nk besalin dlu ank petama x kuat skit segugut je....dlm 3 day....

4y ago

Masa tu berapa week sis?

Samala sya pn rasa mcm tu keliru smada tanda bersalin atau x. Dah 38mggu ni

4y ago

Berterusan tpi bukan hari2 dia dtg. Sya pun blm bslin lg ni rsau jg 😆 xda pengalaman kan

tunggu mase je tu..standby je

Up