Fikir Sebelum Tanya

Just my 2cent. Bila soalan tanya "boleh tak makan sekian2 (cth:epal/oren/betik)?" U tak rasa pelik ke dengan soalan sendiri? ? Tanya pada diri sendiri kenapa tak boleh makan?? Even kalau ubat pun, u patut tanya pada sumber yg betul. Bila tegur, akan ada yg cakap "nak pendapat orang lain" ?? Biasakan diri cari info yg betul. Esok2 kita kena bagi sumber ilmu, didikan yang betul pada anak2. Have a nice day ❤️

22 Balas

Haritu ada terbaca ada yg tanya kalau preggy boleh makan pisang tak?? Alamakkkk aihh ape salah pisang pun xtau la 🤣 soalan tu biarlah logik sikit kot ye punn 🤗