Betik

Betul ke betik tak boleh makan? Saya dah makan betik potong tetiba kawan tegur kata tak boleh makan. Saya dah 5weeks pregnant. Help! ?

38 Balas

Betik xde masalah rasanya. Saya masa awal2 mkn betik sebb sembelit. Alhamdulillah ok. Betik muda yg x boleh. Makan niat dlm hati yg baik2. Kadang orang ni tu x boleh ni x boleh. Pening. Lg2 mulut makcik puaka. Series cakap.

5y ago

Btul tu..lain bdn lain ragam nyer.. Tp law nk yg basic..gunakn info² yg sedia ada dri google dn doc...

erk..setahu saya betik lh bagus utk yg hamil...sy dr x hamil sampai skrg dh 8 bulan... klu dengar satu info yg x berapa betul cer goggle untuk kepastian...sy biada goggle klu bab mknan utk tahu khasiat.

Makan betik bagus sbb betik tinggi vitamin drpada buah buah yg lain. Sy masuk ceramah pemakanan dokto suruh makan betik, belimbing jambu batu sbb buah ni tinggi vitamin dr buah buaj lain

Wou.. Momy sebenarnya itu la yg disarankn klinik.. Saya 4 anak mkn betik yu mcm biasa.. Boleh hbis sebiji saya mkn.. Kan itu kaya vitamin C .. Baik utk momy dan baby

Sy ngandung no.4 asyik nk mkn betik...nurse tak marah pun lg bagus mkn buah....mkn jgn tak mkn..makesure mkn yg masak ye :)

Betik muda je yg xbole makan..kalau betik da masak merah oren tu digalakkan makan sbb tinggi serat n vit c..bole elak ibu sembelit.

Ku sepak jugak kwn ko tu kang😠🤣🤣🤣 buah apa pun bagus, so mkn je. Tp kena igt apa jua makanan mkn berpada2.

Xpernah plak dgr betik x boleh makan.. Melainkan yg muda.. Mcm makanan mentah pun xblh dear.. Separuh masak mcm tu pun x ok...

boleh sis. lagi lagi kalau yg rendah HB. ambil ubat tmbh darah tu dgn betik. ni sy baru tahu last appointmnt doktor bgtau.

Bole ja. Sya 17w3d.. Btik slh 1 ksukaan sya. Buah2 an bgus .. Mcm sya buah betik ,, tmbikai ,, mmv laju laa😉