Keliru

Maaf bertanya. Selalu nampak ibu ibu dalam nie suka perli memerli kalau dkt pertanyaan orang lain. Kadang sedih tengok kenapa kita tak cuba positif kan diri je? Kalau semua soalan org kita nak pertikaikan, soalan nie pelik kalau tanya, soalan nie cari je dkt google jgn tanya, soalan nie itu soalan nie mcm nie. Habis apa guna nya app nie sediakan trmpat "ask a question"? Emm sorry itu pendapat saya je ?

12 Balas

Bagi saya, sesetengah soalan ada yg x guna common sense. Untuk TTC, kita ni perlu ada ilmu walaupun hanya menjadi silent reader. Dari situ, kita mula kenal, belajar dan faham menjadi seorang ibu, bukanlah semudah yg disangka.... Jadi, kita juga perlu persiapkan diri dgn ilmu dgn rajin membaca.... Ada soalan logik @ sekadar pertanyaan normal tak mengapa.... Tapi ada yg bila darah turun pun tanya tapi tak pi direct check dgn doktor (kan bahaya tu), period tak datang tapi tak check upt pun tanya, tambah yg cerita pengalaman tentang hal dalam kain suami isteri tanpa privatekan nama sendiri... Nak jadi ibu bukan mudah compared to TTC, pregnant & etc.. Sekadar pandangan saja ye....

Bertanya xsalah. Tp kdg2 soalan yg ditanya tu mmg terkejut baca sbb sgt xde common sense. Faham la xde pengalaman, first baby. Tp as a mum or mum to be, x salah klu kita study dlu benda nk ditanya. Google paling senang. If masih konfius xsalah bertanya di apps ni. Ibu yg suka mencari ilmu, ank pn insha Allah berilmu. Tp yg perli pn kdg2 melampau. Ermm xtau la nk ckp guane😅.

Betul tu. Tak kisah apa pun soalan. Kalau tak suka tak perlu nak jawap. Baca dan diam. Tak pun scoll laju-laju. Tak susah pun. Ye. Memang dari google ada jawapan. Tapi apa salahnya bertanya di sini. Ramai ibu yang berpengalaman. Ramai ibu dah ada anak ramai. Ini ruang terbuka. Kalau tak terbuka. Buat apa app ni sediakan ruang untuk bertanya. Untuk komen.

If u were given choices to be honest or be kind, ALWAYS CHOOSE TO BE KIND. Kdg2 jwpn jujur tu menyakitkan hati. Jd, cubalah bg jwpn dgn cara yg baik. Bukan apa, kita ni xtahu bila kita perlukan org utk jadi baik dgn kita. What u give, u will get back. What goes around, always comes around. So, be kind lah dgn setiap jwpn. Takyah sakitkan hati org.

Wow, soaLan.. I like!!! IngAtkan sy je yg perasan bende ni.. Hm, Tau xpe.. Mcm xde adab.. Kalau xsuke, abaikan soalan tu, pi scroll bende lain. . .ni sibuk nk menjawab, perli2, acah2 hebat paNdAi,bikin sakit hati je bace. . Biarkan ibu2 yg baik hati menjawab pertanyaan soalan tu,hokeii ..

Betul tu..sbb kdg kat google tak sama pun dgn jwpn2 ibu mengandung yg berpengalaman dlm ni..yg taknak jwb, jgn la jwb..biar ibu2 yg baik je yg ikhlas menjwb je jwb 😊😂😂

Kena ada common sense bila bertanya. Soalan yg terlalu peribadi mcm posisi seks masa hamil ke bila nak bersama ke tu xperlulaj tanya 😅

Setuju. Sperti sy first time pregnant, tapi jika ada soalan jadi takut nak bertanya dlm apps ni sbb risau dikecam.

Setuju sangat.. bagi positive thinking k everyone🥰🥰.. bagi semangat dkt smua org👍

Hee br rs smngt nk komen.... nsb tgk tarikh..rupenye topik ni 30/11/2019.. dh lm rupenye..