Assalamualaikum.. nak tanya.. sya prgnant anak prtma.. skrg kdungan masok 21w .. normal kah tue klu baby aktif b'gerak? asal bring jak msti bgerak.. kadang klru jgak itu pgrkan baby or apa? tq smua?

21w.. Baby bgerak aktif

20 Balas

Normal sis. Saya pun 21weeks++. Bby mula gerak dari 17weeks camtu. Kalau baring memang lagila dia aktif🤭

Normal sy pon 20w. Baring je kemain aktif dia. Alhamdulillah. Nurse pesan sekarang kena monitor pergerakan dia. Tak perlu Kira cuma monitor je.

Ya

Normal sis

Sama pula kita, time nurse mau dgr jantung dia guna doppler pun tiga kali dia tendang 😂, sabar sj nurse tu 🤣

Awk sme dgn sy, sy 21w gak skrg.. Mmg kuat sgt2 dh bby gerak.. smapai kdg2 sy tkjut gitu,yerlaa duduk2 dia tendang rse ngilu perot 😂org kata Sy perot nipis sng rasa pgerakan anak, hehe ..Awk dh ambil injet kacing gigi x?

Sy bru masuk 20w4d, sy rs masa 20w la dia start aktif btul dri mingu pertama sy rs pergerakan dia.. Dri pgi smpai mlm rs pergerakan dia, entah apa pa dia buat di dalam sana.. Tpi best juga, atleast sy tau dia masih hidup dan sihat di dalam sana.. 😊😊

Normal. Masa 21week best lagi dia bergerak tu. Dh 30 keatas, tulang baby dh keras, dia punya pergerakan tu, fuhhh menggamit betul. Maknya perut kecik. Baby agknya panjang. Suka sgt stretching. Smpai la kaki kt rusuk maknya. Sabo je la. Smbil urut2 sikit. Sbb sy kurus. Mmg kulit nipis je. Kdg tu nmpk ruas kaki or tgn dia berbonjol masa bergerak. Seram pon ade😂

Itu normal puan,pergerakan baby mmg aktif klu kita baring @ tidak melakukan apa2 aktiviti. Perkara yg patut dirisaukan ialah baby yg tidak bergerak selama beberapa jam.

Okay je sis 😊