Assalamualaikum.. nak tanya.. sya prgnant anak prtma.. skrg kdungan masok 21w .. normal kah tue klu baby aktif b'gerak? asal bring jak msti bgerak.. kadang klru jgak itu pgrkan baby or apa? tq smua?

21w.. Baby bgerak aktif

20 Balas

Normal sis.sbb byk ruang..dia hppy dkt dlm tu sbb blh pusing2 n gerak..heheehe.😂😂😂...kalau xgerak slow sgt nti... lg blh buat kita jd risau nti..😅😅✌mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Ok shaja tu sis, sya pn kmrin check baby sngt aktif tpi bgus lgi sis dpt rasa gerakan dia, sya tak dpt rasa sbab prut sya tebal sya dpt tngok msa scan shaja sngt aktif dia bergerak.

Sy dah 22w.. Rase pergerakan dr 17w lg Kemain lg aktif, sekarang kedudukan die breech, kaki ke bawah.. Laginye la bila die bergerak rasa mcm nk terkencing terkentut semua ada 😅😝

5y ago

haha , sma sy . klu blh tinggal dlm toilet ja lah 🤣

normal sist , harini ni kndngan genap 21w 🤰 . Alhamdulillah smg dipermudahkan urusan megandung & melahirkan nt InsyaAllah ❤️

Normal sis.. Ruang luas, syok dia bgusti kuak lentang smua.. Hehehee..

Saya pun sama 21 weeks, dah rasa pergerakan lembut baby saya. 😀

Normal syg ☺ bby sht cergas tu...

Normal

Yesss

Normal sis.. Klau bby x grak tu yg merisau kn