baby kicking

20weeks da.. baby makin kuat kicking kdg sampai ngilu dibuatnya..tapi dalam masa yg sama teruja sgt bila letak tgn kt perut trase baby gerak..suami pn same suke sgt..ade mommy yg mcm kami tak walau ank da nk masuk 4 tapi masih over excited bile rase baby kicking? ?

1 Balas

🙋‍♀️ Saya! Excited sgt tiap kali bby kick sampai gerak2 perut ni. Selalunya waktu sy n suami tengah kerja so suami asyik terlepas peluang nk tgok. Bila wasap kat suami ckp bby kick kuat, mesti dia suruh record sbb nk tgok. Kadang2 dia tgh tdo pun kejutkan sbb dia nk tgok sgt2 bby kick sampai gerak2 perut. Alhamdulillah skrg dah selalu kick kuat2 so papa dia pun dah selalu tgok. Tp still excited tiap kali tgok bby kick. Ank 1st lah katakan.

5y ago

Kan..moment bby kicking ni la plg sy rindu... Mse 1st trimester baby sy suje duk belah kanan, ni da msuk 2nd trimester die suke duk belah kiri..tp klau dpt menendang kiri kanan die tendang..tu kdg smpai ngilu..