Baby kicking

sy 1st mom, harini 20w 5d, tapi masih belum rasa baby kicking yg kuat. normal ke? ada la rasa sikit2 manja2 dkt bawah perut, rasa mcm tendang2 tu sikit2. kemungkinan sy berisi, perut agak tebal, jd nk rasa baby kicking tu agak lambat 🥹 harap2 tak lama lg sy da bole rasa baby kicking yg sebenarnya huhu

17 Balas

Normal sis sebab saya pun baru je rasa baby kicking ni 🤭 sekarang saya 24week Badan saya kecil je lambat skit la rasa tu.yg penting relax n jangan stress. Bila scan setiap bulan kalau baby ada denyutan jantung tu kira baby sihatlaa dalm tu

normal. sebab ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh berpusing 360 degree. nak rasa betul2 kick baby kuat bila baby dh memenuhi ruang rahim awak. mean baby dh xboleh bergerak bebas. time tu awak akan rasa kuat

3mo ago

betul awak😊. jangan stress okay. enjoy your pregnancy journey❤️.

First mom normal. Masa saya pregnant yang pertama 24 minggu baru rasa tu pun macam kuis2 gitu je walaupun saya berbadan kecik. Second pregnancy 18 minggu dah rasa sikit2 macam letup2 angin tu.

3mo ago

ank prtma 28 week bru rsa , ank kdua bkn rzki yg ketiga 18w bru rsa btul tu mcm angin² kdg trkejut geli² juga hihi rsa gmbira ja tndgnnya endk dia menumbukkh mnendang😂

normal, saya 20minggu 4hari..and perut saya pun tebal jugak.. memang rasa manja manja je kat perut, kadang tu macam rasa buih buih..ada orang kata kalau first mom memang normal kalau macamtu..

sama lh kta 20w5d...tp bby sy aktif...dpt rasa gerakan dia..klu letak tgn tu mmg akn terasa..tp kdg kala dia senyp je..mgkin tido. ada masa2 dia juga aktif..

normal sis.. sy ank first dlu mcm tu jgk.. ank ke 2 ni lg cepat rasa n lg kuat.. skrg bru 23w skli die kick trus terjaga dr tdur

3mo ago

wahh yeke, tak sabar sy nk rasa pengalaman tu 😍🥰

normal sis. sya 29w pun rasa sikit2 ja. nk kira kick hri hri smpai kena termenung. klau buat kja smbil kira mmng xbolh sbb xrasa

3mo ago

saya mmng kerap minum air sejuk so bby dh biasa agk nyaa. kna bring atau menung jap dlm sejam tu klau gerak tu oklah tu.

jgn risau, mse 20 week dulu,time scan doc kata baby active...tp sye x rse ppe pun... dh hujung trimester 2 bru dpt rse

Normal. Kebiasaannya 21-24weeks above macam tu. Depends on ketebalan perut awak jugak

Sama sy pon sejenis perut tebal jugak. Skrg 20 week baru rasa mcm bubble2 dlm perut