Neonatal Jaundice

2 x admit hosp due jaundice any advice or anything to me?

28 Balas

Anak sy dulu bg minum tebu hitam bg stitik dua je... Alhamdulillah bacaannya turun... Susu kerap bg minum... Baby kuning nie bnyk tido... Slalu kejut kan dye bg minum susu...

5y ago

terima kasih, puan. susu kerap bg, insyallah sy cuba guna tebu hitam tu.

Baby sy sebln lebih masih kena kuning. Cuba mcm² cara. Sekejap naik sekejap turun. Bf mmg kena kerap & bagi ubat sensei cina. Alhmdulilah baby semakin ok.

sama mcm ank sy..2x nicu sbb jaundice over 300 hampir tukar darah...sy bg dia mnum s26, alhamdulillah turun serta merta..2mgu jaundice

ambil daun bunga raya putih mandi 2 kali sehari dgn air sejuk sis air paip tu ambil daun blender pastu mandi selamat mencuba sis

Sy mandikan anak dengan air rebusan daun betik. Alhamdulillah.. Kuning turun.. Sempat juga msuk wad sehari.. 🤦🏻‍♀️

kerap bagi baby susu,lebih banyak kencing & berak bacaan cpt turun. tapi ada juga yg suggest makan limau,jika ank bf dia akn berak..

5y ago

terima kasih, puan. insyallah sy cuba petua dri puan

try bg susu fm..anak sy cmpur susu fm baru kurang kuning dia...bila kuning dah hilang bg fully bf semula

Pastikan baby bf dgn kerap n byk agar kencing beraknya juga byk. Cepat turun kuningnya

ibu cuba minum air ribena.. saya haritu cuba minum tu jugak baru baby turun kuning nya

Banyak jemur under matahari dan lap badan dengan tuala direndam air daun betik