Baby newborn suka meneran

Hi Sye first mom...normal ke baby meneran mcm nk berak tapi dia x berak pun ...mak mertua asik ckp dia kembung perut tu...sembelit...Tpi bila berak ...berak dia normal je xde pulak berak keras ...

3 Balas

same sis..mak pun kate dia kembung perut sedangkan kencing kentut berak normal saja..setiap kali tuka pampers saya selalu sapu minyak yuyi atau telon..baby tengah nak belajar otot perut teran² tu

anak sulong saya dulu kuat meneran dan menggeliat jugak. org tua² ckp sebab basuh baju baby pakai mesin. ni anak ke2 eh elok xde meneran pun. perangai baby tak sama. so bg sy semuanya normal je.

normal sis baby tengah belajar control otot dia untuk berak lah tu. and kadang sebab kembung pun ya.