Berat naik mendadak third trimester

Hello semua, nak tanya macam mana nak slow kan berat naik ni, rasanya saya tak juga kuat makan sehari 2 kali je. Berat naik mendadak ni 2 kali dah kena minum air gula tapi results okay juga.

2 Balas

saya baru lagi kena minum air gula yg ketiga sis sebab berat naik 3kg dalam masa 2 minggu . tapi tak sangkut pon . pastu kena check air kencing dgn bp selang 2 hari . tapi bp ok air kencing pon bersih . saya tak makan banyak jugak tapi tu la berat naik . rasanya nk hujung hujung ni memang berat senang naik . sebab baby pon makin berat . nurse bising jugak kat saya tapi apa boleh buat . takkan tak makan kot

Sy pon mcm tu, berat naik 2kg stiap dua minggu (appointment dua minggu skali). Nurse mmg bising sbb byk sgt naik, kire dlm sbulan naik dkt 5kg..minum air gule dua kali, alhamdulillah xsangkut. Msok week 32 berat sy xnaik byk da. Pd hal kuantiti mkn sme je😅 Sy ada tnye doc, n dy just ckp baby tgh mmbesar time tu😅

2y ago

Haah, nurse mmg akn tegur. Sy pon takot juga dlu, kne plak first pregnancy. Tp bile cek smua ok, xde sangkut apa2 n berat baby pon normal bila scan..Hati tenang la skit even berat still naik hampir 2 kg stiap dua minggu.😊