Berat naik 4 kg sebulan

Hai semua, ada tips tak untuk kurangkan berat badan ? Kandungan saya dah 26 minggu, berat mencecah 68 kg dari bulan lepas iaitu 64 kg. Nurse cakap berat naik mendadak sampai kena check up di kd 2 hari sekali. Berselera betul saya makan ? Result minum air gula haritu okay, takda sangkut. Hb dan bp pun tak ada masalah. Cuma berat saja problem. Saya pulak yang jadi risau. Sekarang ni nak makan pun takut. Makan buah2 je. Bukan tak sayang baby, tapi takut jugak kenaikan berat ni boleh effect baby ?

1 Balas

Mnum susu apa?

4y ago

Minum susu farm fresh kurma tapi tak konsisten sangat. Takda minum susu tepung apa2.. Bulan lepas banyak makan kek sebab craving benda manis2. Mungkin tu punca berat naik 😂 Result minum air gula pun okay ja. Takda problem.