Keguguran blighted ovum

Hi semua. Nak tanya. Saya baru keguguran 3hari lepas. Kantung kosong. Keluar sendiri. Dh pergi clinic tapi doctor ckp dinding tebal lagi meaning ada lagi darah. Dia bagi tempoh seminggu utk scan balik. Normal ka dia xcuci or xbgi apa2 ubat utk bersihakn rahim? Lps tu skrg ni saya tekak saya pedih merah sikit rasa mcm nk demam. Normal ka? Atau oerlu ke clinic utk check?

4 Balas

Klu dinding tebal mean rahim tak bersih lgi puan , mcm sya hujung tahun lps pun gugur , smua bnda keluar skali dngan bby , n check doc kata dinding rahim nipis n xprlu cuci , klu tebal baru kna cuci .. klu yg sis sya rsa kna tnya doc balik kna cuci atau tak .. Risau jgk klu lelama xcuci rahim , doc kata nti perut akn rsa sakit sbb ad lgi sisa2 di rahim .. itu pengalaman saya lah hehe ..

1y ago

Dh seminggu saya pergi scan lagi. Dia kata nmpk kantung dh xda. Tapi dinding rahim still xclear lagi. Dia suruh dtg rescan lagi 2minggu. Sbb dia prefer in natural way to clean. Sbb saya masih bleeding tp bleeding saya on off. Mcm keluar sekali setompok mcm tu ja. Dh request tvs pun dia xnk. Dia ckp sama ja mcm scan perut. For now xda rasa sakit perut apa pun. Dia ckp kalau demam or sakit perut kena pergi hospital terus. Masa gugur keluar la mcm isi ikan tu. Lepas tu 3hari keluar lagi tapi kecil dari sebelum tu. Saya pun confuse. Takut infection ka apa. Pergi klinik yg sama tapi berbeza doctor. Hmmm

salam puan harapnya puan dalam keadaan sihat sekarang. maaf bertanya pengalaman puan. if tak keberatan. masa keluar kantung tu ada tanda2 tak puan? atau pun tiba2 keluar je?

1y ago

Wassalam. Alhamdulillah sihat. Maghrib tu perut dh mula sakit on off. Mcm period pain. Tido lepas tu terjaga subuh xsilap. Perut teramat sakit. Org kata mcm contraction. Mmg lagi sakit dari period pain. Time tu saya mmg duduk dlm toilet ja. Lepas 10mins mcm tu dia keluar. Lepas keluar tu memang sakit tu terus hilang.

biasanya mmg disarankn kantung keluar sdri drp cuci. Cuci adalh step terakhir jika ada sisa yg tdk keluar hbs.

ikut je ckp doktor. kalau risau, boleh ke hospital.