threatened miscarriage 2x in between 1 month

1st bleeding mase 8weeks. bleeding tp tak byk. check, doc scan ,mkn ubat, baby was fine. bleeding stop. 2nd happened semalam lg skali. bleeding on 13weeks+. but this time darah ketul2 same mcm kite period. sakit pun mcm period pain. again scan, baby ok . but still kuar darah. doc xbg ape2 ubat. but die remind klu dlm mase 1 jam kene tukar pad 2x(pad penuh) kene dtg hospital blk. Anyone yg experience mcm ni? bleeding but baby is still fine. harap2 sgt bleeding ni akan stop cepat. risau sgt ?

20 Balas

Sy smpi 15weeks..still bleeding.. Masa 14weeks heavy bleeding sampai berketul2..scan rupanya ada subchorronoid haemorrhage..so far alhmdulillah..tinggal sikit2 brownish spotting

5y ago

hai sis. sy pon ada masalah macam awak. Dr advise awak utk bt apa yaa? ada tips tak? sbb sy punya subchoronoid haemorrhage membesar after 2 weeks. next scan pulak nk tgk jd mcm mana. tp alhamdullilah bleeding dah stop. brownish pon dh tak keluar.