Berat Badan

19weeks tp berat dh naik 3kg.. Ada x tips yang boleh kawal berat badan..

5 Balas

Saya masa first pregnancy berat tak terkawal😂 second pregnancy saya masih selera makan lepas habis mabuk, tapi sekarang saya banyak kan makan buah dgn sayur sebab rasa nak mengunyah je kerja. Walaupun mcm2 teringin..yg teringin tu sy makan sikit bagi hilang teringin, selebihnya saya ganti dgn buah dan sayur

4y ago

Kan.. Asik nk mgunyah jee.. Panas jp telinga kne ceramah😅😅.. Ok lepas nie boleh follow tips awk.. 😘

😂😂.. kk ada cara kiraan berat.. klu every mnth naik 1kg.normal... jgn naik atas 2kg... Mmg kena remarks pen merah😂😂😂.n klu berat mendadak naik lebih dari 3x berturut2 checkup .. mmg kena awal minum air gula

4y ago

😂😂😂bertabah la... Tapi sya dec naik 2.9. bln ni naik 1.1... x pula kena... Tapi masa first oppt dgn doc lg dah dpt date minum ..

12 week naik 3kg kena minum air gula.. 😂 Lepastu 20 week naik 3kg lagi kena minum air gula kali kedua..😣

4y ago

Kk bagi.. Obimin dengan iron tablet..

Releks. Sy bru 12 minggu dh naik 3 kg🤣🤣

4y ago

Ha tau tkpe 🤣

Jaga portion makanan. Mkn ckit tp kerap

4y ago

sy makan sikit tp kerap..berat naik 3kg jgak😂..hbs kne bebel dgn nurse😅