my journey❤

14.05.2021 _ 2syawal jam 12.20 pg rasa air seakan air kencing kluar tnpa dpt ditahan, tngk air yg mengalir tu ad bercampur dgn darah, terus bgegas pergi ke hospital.. masa ni belum ada rasa sakit apa2, cuma air ketuban yg mengalir keluar.. sesampainya di hospital kena swab test dlu sblm ditolak ke dlm labour room, nurse cek jantung baby n bukaan baru 1cm.. so nurse tolak msk wad dlu.. 2.20 pg dh start sakit contraction setiap 5 minit sekali, sakit dtg n pergi.. rasa mcm sengugut pun ada, masa ni alhamdulillah masih mampu bertahan.. sampai lah jam 7pg mcm tu, pnggil nurse untk cek lg skali bukaan sbb sakit mkin kuat tp bukaan bru 2cm.. nurse bg ubat tahan sakit supaya blh tidur, tp mmpu tidur sekejap jer sbb mkin sakit.. cuba bnykkn berjalan supaya cpt2 jln terbuka, dlm kesakitan tu msih lg mmpu habiskn breakfast😂 kemudian smbng melayan contraction smbil tnggu husband balik dr selangor.. jam 11 lbih pg husband sampai di wad dan kebetulan doc dtg untk cek jalan lg skali, bila cek jln dah buka 4cm, doc suruh ready untk gi labour room untk on antibiotik sbb dh hampir 12jam lpas air ketuban pecah.. pkul 12 tnghhri bertemankan husband disisi, contraction mkin kuat n mkin sakit, sy mnta husband pngglkn nurse sbb dh xmmpu thn, bila cek bukaan dh 6cm, xsampai 5min dh rasa mcm nk meneran, nurse cek lg skali jln dh bkk 8cm.. dalam pkul 2.07 ptg alhamdulillah lahir seorg cahaya mata lelaki seberat 3.52kg secara normal.. laju jer bukaan buka bila papa dia smpai, mmg ank papa betullah.. alhamdulillah kenangan yg xmmpu diungkap, simpan sini bt kenangan❤ #mybirthjourney #38w5d

1 Balas

doakn sy dipermudhkn urusan bersalin tanpa operate jahit n sbgnya...doakn sy dpt bersalin diteman suami

3y ago

amiin...