Jalan terbuka 1cm je

Pg smlm admit..2.30ptg kne msuk ubt induce yg 1st. Sblm tu, check bukaan bru 1cm. Lps 3jam induce, de rse sakit perut..tp xkuat. Tnde koko2 ade kuo..tp xbyk. Strt pukul 10mlm, sakit xb'hnti smpai subuh..tp msih slow. Dlm pukul 8pg, doc check bukaan msih 1cm..msuk ubt induce kli kedua. Stengah jam lps tu..sakit perut lg kuat dr smlm. Tnde2 drh pn ade dlm pukul 9pg. Drh + lendir makin byk smpai tghari. Pukul 2.30ptg ni, check bukaan msih 1cm. Doc xmsuk ubt ptg ni..sbb dh ade tnde2 tu. Tp doc tlong bukakan jln..sakit nye, ya Allah. Skng, tgh melayan contraction 3 - 5minit skali. Pg esk pulok check bukaan jln. Arap2 ade progress. Doa kn sy sume kwn2..smoge dipermudahkan urusan b'salin. Sebolehnya nk b'salin normal..sbb ni pregnant ank sulong.

35 Balas

Allahu akbar.. Semoga dipermudahkan urusan ibu ye.. Baby good kan.. Msti bby x nk ibu dia skit lma.. InsyaAllah.. Sy 24hb ni serah diri.. Induce mungkin.. Overdue dh ni.. Sptutnya 20hb due dia

smoga dipermudahkan urusan sis..sy pon haritu jalan lmbt bukak jugak..tersangkut stakat 6cm..doc yg tolong bukakan jalan..sakit dia tu rasa mcm nk tendang2 doc..huhu

Doa banyak2.. Minta suami n ibu doa jgk. InsyaAllah Dia akan permudahkan.. Allah nk uji puan tu.. Moga2 ank yg keluar tu akan jd ank yg berbakti kpd puan n suami.

Byakan berjalan n klu masih larat buat jalan itik/ketuk ketampi utk cepatkn bukaan.. Semoga dipermudahkan proses bersalin.. Zikirkn dimulut doa nabi yunus..

Adui teringat2 sy sakit contraction mase bersalinkan anak2 yg lepas 😅😅.. Semoga dipermudahkan urusan sis k.. Kuatkan semangat tau..

Alahai susah jgk ya bila jalan x bukak nih. Takut bila tbayang diri sdiri nanti. InshaAllah semoga dipermudahkan segala urusan sis.

Sy yg induce 4 bulan pon dh sakit.. mcm mne la awk tahan ye.. semoga dipermudahkan semuanya sis

Semoga dipermudahkan urusan bersalin. Tengok anak nti rasa hilang semua sakit ☺️

Semoga Allah permudahkan sis untuk bersalin.. Ibu dan anak sihat dan selamat

Insya allah kuatkan semangat mommy. Saya doa dipermudahkan . Amin