Masih fasa loya

10 weeks of pregnancy. Masih fasa loya yang teruk. Kuang makan dan hanya kerap minum. Bertambah loya bila angin pun masuk perut. 😖 hari ni paksa juga makan. Cuba nasi dan lauk tumis bawang ikan bilis. Tgh hari tukar kpd bubur pula. Memang ringkas menu hari-hari. Selalunya tak dapat memasak. Kesian suami & anak-anak yg lain. Mommynya kali ni pertama kali dalam sejarah melepek habis ketika mengandung.

2 Balas

saya pun macam sis juga saya cuma minum susu makan buah dan kueh sahaja kalau makan nasi memang terkeluar semula lah dari mulut...hidu bau bawang ke bau minyak wangi ke bau syampu yang menyengat tu memang tak boleh lah sebab lepas terhidu mesti ja mutah..

2y ago

Bertabahlah ya. Harap2 cepat fasa ni beransur. Saya tak boleh tengok makanan even dalam iklan. Mesti rasa kembang tekak, nak termuntah. Apa bentuk menu sekalipun. Buat masa ni tiada yang memikat selera. Yes, makan buah tu saya cuba kerapkan dan pernah juga hirup jus limau kasturi. Walaupun masam menyengat, itulah yg dpt ditelan

sengsara. sama situasi saya sekarang. hanya mampu cakap sengsara 😭

2y ago

InsyaALLAH bongsu le ni..badan pun rasa tak secergas dulu. Dulu 3 tahun berderet mengandung masih ok x de apa. Bila gap pula 2 tahun lebih ni, rasa maasyaALLAH..kudrat habis dengan loya, sakit pinggang, cepat mengah