Alahan tekak loya + gastrik

Boleh tk suggest makanan yg okay untuk tekak loya selain nasi ? .. nasi memang tkleh telan 😭 tngok nasi pun nk muntah. Lagi2 perut ni gastrik cepat lapar , rasa pedih perut bila makan lmbt .. makanan apa yg sesuai and boleh kerap makan ? Tipss plss 😩 #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu

2 Balas

ni kena ikut mummy apa yg bole rasa di makan. Cam saya bihun n bihun, roti bakar, buahan2 paling bnyak mkn sbab loya teruk. sbab xleh masuk nasi bila loya smpai.

Biasa sy akan makan biskut utk alas perut. Sbb sy pun ada gastrik teruk. Tp kalau gastrik ni mmg kena makan nasi juga sehari sekali