masuk angin dan loya

saya baru 2 months preggy. tapi perut ni rasa masuk angin teruk sangat, sentiasa lapar tapi mulut taktau nk makan apa. jadi, lagi teruk loya & masuk angin. ada tips tak utk makan apa huhu

4 Balas

makan oren. makan jambu. kalau saya kena makan yg masam2 atau masin. hahaha tiap malam akan beli nasi goreng ikan masin. hari2 akan goreng ikan masin masam tu. 🤣. nak makan jeruk buah mmg tak lalu. pastu makan oren sunskist. makan buah jambu batu dgn serbuk asam. yg penting makan kerap tp kuantiti sikit je. .

mcm sy sis makan makanan yg x berminyak n kurang berbau..jngn makan buah atau terlalu masam sbb sy prnh makan tp lg muntah teruk sy sebab perut kita masuk angin n mcm ada gas tmbh pula makan makanan masam mmg lg truk depa berlawan..try mkn roti atau biskut mnum air coklat atau susu suam2 sekadar alas perut🤍

Sama la. Makan je apa pun sis. Biskut pun boleh. Utk isi perut. Sy smpai tahap kenyang tapi kena boh jugak mkanan dlm mlut 😞

makan buah