Saya ada banyak soalan mengenai baju baby! (takda pengalaman & takda adik kecik)

1) Saya banyak baca jgn beli baju saiz newborn byk sangat tapi saya confused nak beli saiz 3bulan atau 6bulan? 2) Boleh tak mommy2 recommend nak beli baju baby jenis mcm mana utk bawak pegi checkup? 3) newborn boleh pakai baju eyelet lubang2 tu time berbedung? Atau better pakai romper? Terima kasih mommy sekalian. Semoga dipermudahkan urusan. Aminnn

14 Balas

sy beli bju size nb beli bundle je sis...xbeli yg baru....yg baru sy bli size besar sbb klaw beli size nb bby cpt besar n membazir je sbb pkai x lame...ank first pon sy beli bundle je bby dh klua bru la beli size 0-6 sbb bole pkai lme

Sy pun first mom.. Due next Month.. Persediaan sy.. beli baju baby smua 0-3month.. Tp beli xbyk.. Dlm 11 pasang.. Nanti baby besar sikit.. Boleh shopping baju baru bawa baby skali heheheh

Better beli baju size 0-3m. Romper, sleepsuit, 2pcs. Newborn tu, standby 2-3 set pun okay je kot. Utk kat hospital.

beli 2 atau 3 pasang ja ntk newborn sbab tu skjp ja baby pakai.. romper pling senang klu bawa p klinik