cara sy tegur silap suami

1. Kami jnji bergaduh mcmna pun. Jgn tukar panggilan. (Syg, b) ..♥️ 2. Kalau sy xdpt tgur dpan2. Sy akan wsap dia. Kata2 msti lembut dan berhemah ♥️ 3. Kalau tido sebelah. Ttup lmpu. Syg pegang tgn dia dan mula ckp baik2 ap sy xpuas hati/meluah perasaan. ♥️ Ni hal smlm. Dia di bilik kerja. Sy di bilik dgn anak. Dia jnis cpat detect klau sy bad mood/ad mslah. Bila dia tnya knapa? Sy ckp kjap lg syg wsap. Sbb kdg klau ckp depan2, xckp lg air mata dh laju.hahaha.. Lpas suami blas wsap, dia masuk bilik. Trus peluk sy minta maaf. Sy pun xkan nk jual mahal. Peluk balik. Maafkan jela ?. suami dri brcinta smpai skrg xpernah marah sy, ada masalah : BINCANG baik2 jgn terus sembur. Sy ni garang ? nsebla dpt suami xgrang. Jd sy pun bnyak bljar sabar dari dia. Lelaki, dia xfham benda berlapik. Kena direct to the point. Perempuan, kita suka ckp kias2 dgn hrapan llki fham. ? jd klau ad mslah bolei la cuba cra sy. Demi keharmonian rumah tgga. Siapa xsyg suami oi ??

cara sy tegur silap suami
11 Balas

Lebih kurang cara saya menegur suami. Ada yg boleh cakap direct, ada yg tak mampu terungkap gunakan ws pula. Mujur suami juga cepat detect angin saya. Cepat² dia tanya, kenapa & ada apa yg tak kena? Suami sangat penyabar & memahami, saya pula garang mcm singa 😅 Tapi kami gaduh tak pernah lebih dari 30min. Saya akan terus terang apa yg tak puas hati samaada direct/ws. Suami jenis pandai memujuk. Jika mslh tu punca dari suami, dia akan dtg peluk & minta maaf (walaupun kadang tu saya jual mahal juga 😅). Dan sebaliknya... Dah menjadi amalan kami suami isteri utk cium pipi bila bangun tidur & sebelum lelap mata nak tidur malam sbg pengerat hubungan (amalan yg saya belajar & ikut dari keluarga belah suami). Sengsara rasanya memendam lama² & sangatlah kekok bila tak dpt ciuman dari suami dlm sehari. Sayu hati, kelam dunia...