Buat ultrasound / scan 3d

Bolehkah buat scan 3D kalau dah scan dekat klinik krajaan? Sbb tak puas hati pula doktor scan detail td dn mnta tngok jntina. Tp doktor tak bg tngok screen. Dn skrg gmbr pun doktor tak print dah. Kndungan 28minggu

5 Balas

Hi mommy. Doctor saya cakap, kalau nak buat scan baby every week pun takde masalah tau. Ramai jugak mommies dekat luar sana yang scan every week. Mostly first mom lah hehe. Sebab rindu dekat baby and also risau nak tengok perkembangan baby. Saya suggest kalau awak nak buat gender scan, pergi ke SONOVISION. Dia ada banyak branch. Saya haritu scan tempat berbeza sampai 3 kali, memang tak clear and tak nampak gender. Sampai kan doctor and sonographer kata maybe girl. At last kali ke empat, saya ke SONOVISION Sentul buat gender scan, 2D je, clear nampak bebird dia. Memang puas hati. Gambar profile baby pun cantik dia print. Boleh simpan buat kenangan.

saya rajin scan kt klinik luar je . kdg smggu tu 2 kali pergi sbb excited nk tgk dia bt apa kt dlm 🤣

Boleh, sy buat kt swasta bru puas hti, kk x dpt tgk pun

appoiment je dgn sonobee awak 😌 scan jntina bru rm18 je

1y ago

boleh je awak ... xde masalah apa punn

klu ada budget tak ada masalah. boleh saja

12mo ago

Saya IVF pregnancy. Masa lepas confirmed je pregnant, (10 hari lepas masukkan embryo). Doctor akan scan every week untuk tengok perkembangan baby sampai la kandungan 13 weeks. Lepas tu baru la scan sebulan sekali je. Tapi doctor saya ada jugak pesan, kalau rindu dekat baby or nak tengok perkembangan baby, boleh je datang bila-bila pun untuk scan. Takde masalah untuk scan selalu.