Kesan di leher baby

Ibu2 hebat, sy nak tanya..kenapa ye dengan leher baby sy ni.?.baby sy br 3 bulan..hr tu naik ruam panas..sy letak baby cream, xpun letak bedak...bila dah hilang ruam tu...jadi mcm ni lak..ada cadangan ubat atau petua untuk hilangkan? Terima kasih... #firstbaby #ruamkulit

Kesan di leher baby
8 Balas

Sy pakai vaselin... Alhamdulillah x merah2. Sy x galakan anak guna bedak sblm dy berjalan. Nty bile dy aktif kuat peluh bru sy bg bedak. Bg sy bedak ni buat kulit lg kering.

anak² sy..sy cuma gunakan vaseline je..alhamdulillah sesuai..xde ruam yg naik..klu merah² pun sbb lehernya berlapis² tu..esoknya akan hilang..

mula2 mcm ruam,tgk2 exzema, kalau kulit kering ni selalunya exzema

saya pon pakai vaseline je pda ruam2 d baby saya. It really works.

alhamdulillah dh bwk jmpa pakar kanak2...doc ckp..ni ruam jugak..

rjuk doc sis..jgn pakai ape2 sbrgan..klit bby sstf

ruam tu

ruam