putus susu

ibu2 , ade idea x mcm mne nk bagi anak putus susu ? he almost 2 years. bile malam time tengah tidur,makin kuat menyusu ,sampai ke pagi ,baru die lepas. sampai saye x boleh tidur. help me,mummies. ???

1 Balas

Dia menyusu ke mengempeng je lebih ? Kalau mengempeng , try bagi puting . Kalau nak putus susu juga boleh try letak perahan lemon kat puting setiap kali dia nak susu

4y ago

due2 kot..huhuu..dah try bagi mcm2 puting, yg murah,yg mahal, semue xnk. .tu yg pening tuu.. kerap sgt mnyusu , klau siang,tiap 2-3 jam skli. nk buad krje pun susah, die nk sye baring je sblah die, xleh gi mne2. tpi stakat ni x try lgi la letak2 ape2 kt puting time dye nk nyusu. nnty boleh la try. thanks. 😊