Darah Tinggi Naik

Hai saya 37 weeks... Suddenly naik darah Tinggi bru ni masuk ward.. Bilik kt dalam ward OK pulak darah normal.. Dh kuar ward ada LG drh Tinggi. . Ada x sesapa tips utk maintain kan drh ni. Agkye saya takut kot hehhe...

1 Balas

Darah tggi kadang sbb kita stress,takut mgk. Sis fikir psl nk bsalin..just relax,jgn buat diri stress,jgn buat diri penat..nnt x pasal2 xdpt bsalin normal kalo bp tggi sbb dokt fikir risiko...just chill last2 moments pregnant sbb nnt da tukar ke alam pantang dan jd burung hantu...hehehe