Fasa Kehamilan: Trimester Paling Digemari

Yuhuuu, nak tanya lah mak-mak kita dekat sini ada tak trimester kesukaan korang sepanjang kehamilan ni hehehe...Ke tiap trimester sama je? Cuba share sikit dekat komen 👇🏻

Fasa Kehamilan: Trimester Paling Digemari
45 Balas

Anak ke 5 slps kehilangan 2 org ank. 2nd time trial of ivf. Rezki Allah ganti twin. Tak prepare mabuk dia cne blh prrgi. Tp 1st time jumpa doc, doc trs kata sy mcm sgt2 penat n baru tau twin . Walaupn instinct dr awal mmg rasa ada 2 nyawa. Stp ari takut, stp ari risau. Pernah heavy bleeding n warded 4 ari masa 6wks, n doc scan nmpk 1 ktg kosong, tp mommy ttp rasa dia ada. Lps dschrge n scan di swasta nmpk je dedua hbeat sehat. Sbb bfore ni miscarriage at 7wks, kali ni risau teramat lg2 bila kita jatuh sakit spt demam or batuk. Semoga anak2 selamat shingga dilahirkan dan mudah2 urusan kami amin2

tm3.. sebab ta sabar nak jumpa baby baru.. n diz time, ta tau apa gender.. dik baby lgsung tanak tnjuk kt mama😂😂 plg hrap cpat beranak.. sbb mama dh ta sggup nk hadap sakit2 badan ni haa.. brgerak kejap penat.. panas sikit pening.. aaa.. serba ta kena laaa.. gitu laaa sy yg skrg bru 7 bln.. semoga kli ini ta checkin dn checkout hspital kerap2 dhh🤣🤣 sbb msa ank 1st dlu, stat 8 bln smpai brsalin, 3 kali jugak laa kena checkin checkout niii.. hehehe

of course ketiga. kalau bole taknak trim1, alahan kuat sgt, tak bole bangun, sensitif dgn bau, sakit kepala even duk tidur, muntah, berat drop 10kg , hari2x nges mgadu kt laki tak mampu hadap, kena compare dgn org lain yg takda alah + kena bising sbb konon buat2x la, lembik sgt la sbb tuh alah teruk. agak down juga time tuh tambah org dekat yg kata, nasib laki always support. ☺ .

1mo ago

da selamat bersalin da awak, skrg anak da nak dkt 1y 10m da. 😂 .

Sorry to say, xde trimester yg digemari🤣. Rasa mcm cepat-cepat nak beranak. 1st trimester lebih mabuk x bau itu ini, xboleh bau sabun yg tertentu, suami guna sabun yh kita x suka jer, automatik duk tempat lain. Pening mabuk. Start4 trimester & sampai ke sterusnya sakit pinggang🤣 its a fun journey & stress😅

1mo ago

sama lah sis.. mabuk bau wangi2 ni.. jadi benci betul. kalau basuh baju tu rasa xnak letak sabun. sampai satu tahap saya x snggup syampu rmbut sb xtahan bau syampu. hbis anak2 dan suami sy pun sy x bg pakai syampu dari head to toe.. bau wangi2 tu jd benci betul.. pelik betul pregnant kali ni.. #cry

2nd trimester sb dh dtg selera makan. Kalau x masa first tu mkn2 muntah. Loya. Kepala sakit denyut mcm migraine. Lpstu ni first baby, excited baby bump mkin obvious. Wpun penat bertambah2 n sakit pinggang sangat2.. i love my journey. Smg Allah permudahkan sy dan anak smpai bersalin 🥰🥰

dah trimester ketiga harap nak cecepat beranak je heheh preggy ank kedua alahan dia lain mcm smpai skrg still ada alahan gan muntah2 huhu.. doakan sy dipermudahkan dan berjalan gan lancar dlm proses bersalin nanti ye aaminn 🤲🤲🫶

tak dapat nak pilih. trim 3 saya sama dengan trim 1. selera kurang, nak menumis tu 😌, badan letih aje. cuma masa trim 1 tu badan tak panas/berpeluh/suhu badan normal tak macam masa trim 3. tidur terganggu je sebab panas

saya tak tau nk ckp best ke tak...sebab alahan takde,mual Xde..perut Pon X besar mana..kdg2 terpikir,aku ni mengandung ke tak.anak aku ok ke tk..elok je kejadiannya..tapi ttp enjoy dan positif.. bersyukur apa ada.🤗

1mo ago

sama sis tiada alahan perut x bsar2 padahal dh 4 bulan 🤕 hari2 stress pkir aku ni pregnant ke tak😩

trismeter 2 dan 3.. trismeter 2 sbb dh blh mkn asyk njoy dgn makanan mcm2 sbb dh ada selera dan blh mkn🤣pastu sbb suka trismeter 3 pula sbb tasaba nk jumpa ank dan nk settle bersalin 😆🤭✌🏻

Lgsg xsuka..dari awl smpai ank keluar dr perut baru sy ok..sy alahan sgt teruk dh mcm kain buruk😂cuma yg paling suka bila bercakap@gosok perut ank kat dlm respon🥰