Tuturcara Buat Susu Anak

Hari ni nak test mak-mak kita sikit, hehehehe... Cuba jawab soalan kat bawah ni dan share jawapan dekat ruangan komen!

Tuturcara Buat Susu Anak
38 Balas

of coz la air dulu... sesuai kan suhu air dulu. baru bole letak susu. kalau letak susu dulu, khasiat susu akan hilang. lagipon , kalau terlebih panas , naya nak kena buang balik susu..bazir je. xkan nak bagi anak minum panas2.. hahaha..

Dari anak 1st sampai yg ke3 ni biasa bt susu letak air dlu baru susu supaya senang larut. Klu letak susu dlu nt susu tu tak larut dgn sempurna jadi berketul-ketul.

Air dulu baru susu. Tak boleh goncang tapi kena gelek/kacau susu tu untuk elakkan buih2 yang tak sepatutnya baby minum

air panas dlu sikit dlm stgh atau 1 oz ... lps tuu tuang air biasa smpai yang kita nak lps tu boh susu ikut brpa oz yg nak

Air panas dulu 90ml...pastu air suam isi sampai 180ml..baru susu 6 sudu hehe utk anak saya umur 2 tahun 2 Bulan

mw tnya ibu2x disini umur bagi baby 2bulan 5hari brpa ml susu prlu d buat

4w ago

Saya dok bg baby 60ml, ada masa 90ml

klu yg Sy d ajar ms krja kt specialist air suam dlu bru Susu 🙂🙂

air dlu br susu..senang adjust suhu pns yg dprlukan semasa bncuh susu

Air biasa air suam/panas then susu

1. air biasa 2. air panas 3. susu