czer or normal ???

Yg mna lebih sakit?? Ibu2 yg ada pengalaman dlm dua hal ni tlong dlu sya ?.. sya blum ada pengalaman langsung ni Sya rsa mungkin czer yg x sakit sbb x rsa sakit nak branak + x perlu sibuk meneran sambil kesakitan.. btl ka ?

33 Balas

spe ckp c-zer xsakit , sakit dy lbh sakit dr normal sbb lps abis bius sakit nye setaon pn xabis rs lg, pengorbanan yg bersalin c-zer org xtw sikse nye mcm mn nk jg ank lg jd jahit lg bia laa normal skrg² nye sakit nye smpai situ je tp c-zer da setaon pn rs nk gile bile sakit dy dtg

Better normal sis. Normal sakit kejap je time nk teran tu. Lepas baby keluar sakit semua hilang. Kalau koyak bawah dorg akan jahit tp jgn risau sakit kejap je time dijahit. Lepas habis settel semua nurse tlg tukarkn baju semua rasa sakit tkde cuma kaki lenguh sikit sbb kangkang kan

Hihi. Jgn sis. Sungguh czer nnt. 🤣🤣 Saya czer. Nk jg luka tu bukan kaleng². Luka sia terbukak, kena g hospital blik bukak blik jahitan. Trus xjhit blik. Kna cuci hari². Nk jaga czer bukan sng tauu. Biarlah normal lg bgus. Hahahhaha. Next pregnancy hrp² lh normal

Normal sakit waktu tu jer , czer mmg tak sakit waktu beranak .. tp lepas abis bius tu sakit yakmat... and nk tunggu betul2 xsakit tu makan tahun weh 😂 tapi klu awak tetiber emergency czer pn sakit jgk.. Yela igt mula2 normal .. sakit contraction berejam2 last2 czer 😅

4y ago

after czer setahun dua mcm tu .. nk angkt benda2 berat still sakit perot tu.. tp tu la tgok jela rezeki mane mane yg awak dapat .. 😉

From my experience normal tak sakit compare to czer.. but my czer experience pun tak sakit just nak jaga luka tu sahaja.. other than that sy perfer normal coz the moment baby keluar semua sakit hilang..😁 really missed that moment ☺️

sy dua² sdh lalui.. yg lebih sakit adlh czer. ambik tempoh masa yg lama utk pulih n sembuh.. klu normal seminggu 2 sja utk sembuh. Lepas tu back to normal.. 😊 lh pn klu beesalin normal, byk peluang utk rakai zuriat.. klu czer 3x beranak jk boleh.😁

Czer sumpah sakit , lps bersalin bbrpa hari azab dekat tpt operate mmg sakit sgt , nak berdiri , jalan , susah sgt nk gerak , asal gerak sakit , kena jalan slowly² , bila batuk , bersin n ketawa sakit dkt operate tuh hm .

Based on my mom's experience,dye ckp czer lg sakit..normal sakit mse nk beranak je,lps tu ok..czer lpstu yg mashaAllah sakit dye..im not sure bout others..sy baru first pregnancy,xsure lg normal ke czer

Saya bersalin normal, minta epidural dengan doktor. Sebelum cucuk epidural memang sakit sangat contraction. Lepas cucuk epidural, kurang sikit sakit contraction & lebih tenang masa tunggu full dillated 10 cm.

4y ago

Ada org kata kalau cucuk epidural, kita tK rasa sakit nak meneran. Betul ke?

Normal lgi Bagus biar pun kena tahan sakit berjam jam kena jahit pun kejap je sembuh dari pada CZer yg payah bila part berpantang sdah tu jaga luka tu berbulan bulan atau pun bertahun..