czer or normal ???

Yg mna lebih sakit?? Ibu2 yg ada pengalaman dlm dua hal ni tlong dlu sya ?.. sya blum ada pengalaman langsung ni Sya rsa mungkin czer yg x sakit sbb x rsa sakit nak branak + x perlu sibuk meneran sambil kesakitan.. btl ka ?

33 Balas

Saya normal. Masa baby keluar tu tak sakit pon mcm rasa Kita teran berak. Yang sakit adalah masa: 1. Contractions 2. Sakit kena seluk keluarkan darah beku 3. Sakit kena jahit

3y ago

sakit kenq seluk keluarkan darah beku tu lepas baby dah keluar ke? masa doktor tarik uri tu ye? sy tgk video dia masukkan satu tgn habis seluk sampai dlm seram pulak

Kalo pndai jga leps czer ok je, sy ank no.1 normal tp 24j skit... Ank no.2 czer sbb bby dh berak, tu nk tnggu bukaan dlm 4j skit last2 czer gak... Artis kebnykan czer ok je.

4y ago

Xnk rasa sakit trus je czer senng, hihi. Sy czer 2015 ok je, rasa nk czer pula y no.3 ni 😬😁

ceaser lah lagi sakit sis.. luka jahitan tu smpai bertahun masih terasa ngilu dia tauu 😊 mak mertua bagitahu. bersalin normal xlama pun sakit dia.

Kalau private boleh ambil epidural. Bersalin normal sakit 20% je itupun sbb nak meneran. Kalau tak sakit memang tak Akan tau kepala dah sampai kat faraj.

Ye ...mana2 sis jnji dua2 selmt... Sy kecemsn czer... Alhamdulillah jg luka senng sgt... Allah maha megetahui kesakitn kita yg mana

Bg sy czer tu paling sakit,,sda la contaction lepas tu kna czer,lepas czer pun sakit lagi ,,nk sembuh ambil masa,,better normal

Beranak normal sakit dye sebelum baby keluar ..beranak c-zer sakit dye selepas baby keluar,apabila ubat bius dh habis..

bca pglaman org dua² sakit..sy ank prtma emgncy czer, yg kedua ni nnti nak jmpa pakar samaada blh bsalin normal or czer..

Czer Dan normal, dua dua ada rasa sakit tersendiri.. Kalau boleh bersalin normal, better bersalin normal.. 😘..

Kalau sya ..sya lebih memilih normal..walaupun sakit ke..pantang makan tu Tak la lama sangat