hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Balas

doc sy advise suruh jarakkan pengambilan iberet dgn telur, susu, caffein(kopi, tea,milo) sekurangnya 2 jam. hb sy alhamdulillahhhh dah naik

3y ago

betul .. klu consume iberet, kena selang 2 jam baru boleh mkn benda tenusu

Saya punn hb low makan iberet , now hb dah naikk . Iberet bagus makan waktu malam nak tidurr minum dgn fresh oren or perahan limauuu , baguss ..

4y ago

Perah limau dlm air tu cmpur gula kew...maaf sye tnye

Sy pn sme gak. 22weeks.. 2bln hb trun. Skrg sy pn mkn Iberet dan amal kn shaklee.. alhmdulillah bru 2mggu amal kn shaklee hb naik dr 9.7 ke 10.3..

5y ago

Vita-lea n b-complex tp xly mkn skli gn ubt doktor bgi.. klau kyte mkn ubt doktor pg, mkn vtmin tmbhn msti kne mlm

awk boleh amik vitamin tambahan untuk cantikkan hb . mcm saya dua2 anak saya amalkan jus mamariam dan vitamin beaumama . hb memang cantik

try jus mamariam. bgus untuk ibu dn bby, dan bgus untuk naik kn hb . saya sblom ni check hb 12.3 , lepastu pergi check lg hb 14.5

4y ago

sy pun amalkan jus mamariam msa bukak buku 12.7 and check hb harini 14.0 alhamdulillah now 11 weeks 3days

mkn quaker oat je..akak 5org anak xde mslah hb low..sbb msa pregnant mkn quaker oat

3y ago

Quaker oat 3 in 1 boleh ke?

Ambil iberet 1 jam sebelum makan atau 2 jam selepas makan...kalau Salah cara Tak guna makan iberet sbb zat badan Tak dapat serap.

Sy pon alami mslh hb low. Doc suggest iberet. Alhamdulillah..berkesan. sy amalkan mkn buah2 mcm delima, jambu batu & anggur hitam jgk.

Saya dah 20w 4d. Tapi saya x nampak baby bergerak kat perut. And x dgr jantung baby. Tp bila scan smlm semua okay. Mcm mana ye

My HB highest only 8... Normal 7...i ca not consume any medicines and can only eat ikan bilis... Also donno what to do... 😔😔

6y ago

yeah..same with me my hb only 8.7 or 8.9..always up and down..but i have beta thalasemia trait so..the doctor suggest that my hb must maintain >8 only..i am on my 25week pregnant..