hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Balas

Klw u mkn iberet make sure lps mkn iberet tu jg mkn benda lain da...klw nk berkesan better mkn sebelum nk tdo mlm...same goes juga dg ubat tambah darah yg lain...

beli buah delima... lps tu blend jadi jus... jgn bubuh gula... insyallah, hb akn naik... sy amalkan buah delima dr awl preg hgga trimester 2...hb sy 12 keatas...

Sis makan iberet time perut kosong. Tunggu 2 jam baru makan makanan lain. Saya dulu nak naikkan hb, saya makan sekali kerang, minum air delima, makan kurma.

sebelum ni. hb sy 12-13, dlm minggu ni sy minum omb,, Sbbnye ade yg ckp minum omb blh tambah Susu badan,, Alhamdullillah hr ni sy g check up,, hb sy naik 14.2,,

4y ago

mana nak dapatkan Nufiya organik milk booster tu?

better minum jus mamariam sis... saya pun mula2 mcm ni hb low.. kandungan lemah and sebagainya.. tapi selepas minum jus mamaria. darah pun cantik nurse kk cakap..

3y ago

betul,setuju sgt,saya pun minum jus mamariam sebab ada masalah hb low. darah memang naik cantik.

Sy pon makan iberet hb 10.9 je.. maybe sbb ada terskip vitamin habis 2,3 hari.. nurse pernah cakap blh makan vitamin c - membantu penyerapan iron cepat..

try banyakkan buah jambu batu.. , and masa makan ubat kene gap kan masa dgn makanan yg boleh menyerap zat besi.. cth sos tiram, soya/kicap, caffein

Try minum jus jambu batu. Bnyakkan makan buah jambu batu pon oke.. sy pena try and it workss for me 😊 sbb jambu batu bole naikkan hb bdan

sy pun sama masalah HB...kdgan 4 bulan sy pun hb 9.1...sekrng mkn zinkofer . x tahu lah tu naik ke x...tunggu tarikh Chek up strusnya... hrp2 ada perubhan

3y ago

sy kena tukar makan iberet pula

Nak naik hb don't to stress, always be happy, pstu makan jambu batu, its really work it utk naikkan hb, insyallah semuanya akan dipermudahkan