Pinjam mata mommy jap

Yang atas tu dpo12, yang bawah harini dpo13. Nampak ada progress tak? Huhu . Reallyyyyy hopinggg forr a babyy since ttc pon dah 1 year. Esok estimate date periodd :( . Hope still ada chance la nak dapat baby huhu #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

Pinjam mata mommy jap
15 Balas

1 line dua2, tp tu dlm gmbr je boleh jadi x jelas jg. Nt awk rpeat test bila dah lewat period bbrpa hri.. Awk test ni pn before period kan so mmg high posibility dpt negatif kecuali awk guna upt yg ada high sensitivity mcm clearblue. Semoga rezeki awk baik tahun ni. Kena bnyk bersabar msa ttc ni, sy pn 3th ttc baru berjaya berkat kesabaran sy dan husb 🙏🏼

9mo ago

Haha yaa betul sgt. sbb time kita x mengharap tu kita mcm x stress dgn tiap bulan nak tnggu lewat period, then bila lewat seminggu cek upt still negetif, siapa ja x nangis bgtu nmpk mcm ada hope tp last2 3minggu lewat period or sebulan lewat camtu tiba2 period dtg. Stress sgt2 klu terlampau mengharap nak mengandung cepat2. Hormon pun mmg terganggu klu stress. So bila dah x kisah ni, kita enjoy je bersama lagi nikmat mcm tu x bnyk fkir. Masa tu jg rezeki dtg syukur. mgkn boleh try jg buat mcm ni kan. hehe

Yg bawah tu nampak line tapi sangat2 samar. Kalau boleh sis try lagi tapi pakai yg clearblue digital atau dip&tell. Saya pernah try pkai yg biasa mcm ni jugak walaupun period saya belum dtg Alhamdulillah naik terang. Sekali try test je. In sya Allah semoga ada rezeki sis 🤲🏻🥰

Macam ada nampak line sangattttttttttt samar. Macam saya dapat masa dpo 9. Tapi kalau sis nak buat upt Seeloknya jangan buat tiap hari. Atleast buat selang sehari. Sebab hormon hcg semakin meningkat setiap 48 jam. Nanti sis repeat balik upt ya 😉

9mo ago

Upt saya atas sekali tu dpo 9. Tengah tu dpo 12

sy pakai strip nie jgk cmtuula line Dy mse 4week dpo19 ..period BLM delay lgi..tny org semua ckp tkutt kandungan xmnjadi then suruh teruskan check.. alhamdulillah skrg dah 36week da mnggu mse..hope awk pon dpt berita gembira..

9mo ago

aamiiinnn aamiinn..semoga sis dan babyy pun baik2 jee. semoga dipermudahkan urusan bersalinn 🥰

Nampak 1 line je sis. Tunggu lewat period sekurang2 nya 2 minggu baru check upt. Kalau awal2, kdg tak npk. Bnd pun bru nak jadi. So biar dia lekat betul2, bru sis test upt. Smoga ada rezeki sis. Sy pun ttc 1y5m.

hari tu sy pun samar mcm yang bawah tu sebab test waktu malam. The next day saya buat test dalam tengahari mcm tu,baru line tu clear. masa tu 5 weeks. Kawan cakap the best time awal pagi. Wallahualam.

Better check bila period lewat 2weeks. Amalkan folic acid sis. Boleh beli kat farmasi. Even tak pregnant boleh je mkn folic acid. Semoga dipermudahkan urusan.

kalau tgk mcm ade 2 line... tp lil bit slow line tu... try sminggu lg... kalau sy dlu.. dpo 10 cmni laa... kabur sgt... insyaallah moga ade rezeki

Nampak upt ke2 ada line samar..cuba test 2@3 hari lg dr skrg.Insyallah klu rezeki line smngkin terang

nmpk 1 line.. better tggu period delay smggu.. tyme tu line lg terg klu btol preggy..