kencing manis

ya allah tkot nye bile doc suruh sy bsalin scare pakse 6/10 nti...kena msok ubt...sape yg penh bsalin scare pkse mcm ni? bpe lame yer kite nk tggung skit contraction tu nti? brdebar plk rse..... ??

2 Balas

Ats bdn individu sis..sy kne induce ms ank 2nd kes air tuban sikit..paksa jgk..rs skt biasa2 sbb air tuban belum pecah..just bukaan je efek ms tu..pg biasanya dorg induce masuk ubt lepas solat subuh..tghri tu kalau ad progress xperlu masuk ubt kali kedua..sy dr xsure progress nya so masuk ubt kedua tghri lpstu xsmp 5minit sy rs lain mcm..siap jatuh lg ubt tu sbb sy bangun pgil nurse..cek jln dh 6cm..kelam kabut dorg..mungkin ank kedua kot..lps dr pecahkn ketuban tu la start drama contraction tu😅 jgn terlalu risau sis..kita hadap dgn tenang aje..cuma pk nk jumpa ank dhn slmt je..semoga urusan sis dipermudahkanNya..

5y ago

tq... tq... tqqqqq😁😁

Saya ada pengalaman induce masuk ubat dan induce belon tapi tak rasa apa2. Rasa macam senggugut biasa je. Tu pun sejam lebih je pastu hilang. Bukaan pun takde. Bergantung dengan orang sis. Ada yang induce terus sakit ada bukaan. Ada yang induce takde rasa apa2.

5y ago

sy x penh mrase lg.. tu yg rsre brdebar jeee... hihihii