kencing manis

Selalu kalu kena kencing manis kena bsalin awal ke??saya ada dengar kata kawan..kena bsalin awal,selalu brpa minggu kena bsalin awal???

4 Balas

kalau gdm insulin 37w kena besalin dah , kalau gdm on diet mcm sy besalin ikut due date .. kalau due date x bsalin lg kena dtg serah dri untk induce , sy induce 3biji ubat 3hari bru besalin .. bila ingat mmg ngeri smpai 3hri tahan sakit sbb jalan x buka2 😅

5y ago

Takut nya saya 😫😫😫

Saya ada kencing manis,doktor cakap sehari sbelum tarikh due kena serah diri d hospital,wlpun blm ada tanda hndak bersalin,kna paksa juga bersalin.x boleh lewat.takut baby terlalu besar atau mati dlm kandungan..

5y ago

Semoga kita ibu2 yg kena kencing mnis ni,d prmudahkn sgla nya..tkut pula

Sy bersalin ckp2 38 mgu. Doc akn srh plh tarikh utk sizer sbb semua baby sy big baby.. 4kgs and above. Sy gdm on diet. Yg bongsu ni 4.29 kg.. Sy dah BTL.. Ckplah 4x sizer 😅

5y ago

😅😁😁😁

tengok berat baby..biase 37minggu..

5y ago

Tq sis..bru ank k5 ni kena kencing manis,ujiaan😌😌😌🤰