tanda nak bsalin

apa lagi yee tanda2 nak bsalin slain sakit contraction?msa first bby tnda yg saya alami skit contraction stiap 10&5 minit,skrg sya 35week,celah kangkang kerap sakit dh ni poen pun rsa mcm nk tcabut ada ni? please share mommy2 semua...

15 Balas

sakit celah kangkang tu sbb kepala bby da trun bwh sis . uhuhu sy pon sakot d situ dri start 5bln . 5bln doc check kata kepala bby da kt bwh . soo da phm knp sakit celah kangkang . lps tu ni dh 7bln lebih dy da makin besar lg tmbh2 sakit ny dgn ngilu2 . klai dy gerk tu Ya Allah mcm xthn nk kencing pdhl bru ke tnda kencing . tanda brsalin ketumban pecah . trun drh . kencing brdrh . sakit mcm nk berak + contraction . sakit pinggang yg ketrlaluan +bby mengeras +contraction . antra 1sis . ad je yg sakit contraction shje tpi xd rse nk berK ke ap . hnye sakit contraction yg ikot tine tu je yg lame2 makin cpt sakit dy tu .

5y ago

redho jela sis asl kn janin sehat2 . uhuhu

Skit celah kangkang tu normal coz kpla bby dh mkin bsr n dh ke bwh. Sy klu skit kat tut tu sy urut2 je bg lega😝. Antra tanda nk brsalin ni pecah ketuban, kuar drh, kuar keputihan yg byk, perut mengeras n gerak baby makin slow, contraction 1/2 jm skli n berlarutan 10 ke 5m skli. Cirit birit..tu pnglmn yg sy korek n share dgn kwn2 yg lain. Yela sbb pnglmn msg2 x sama kn

5y ago

tq kak infonya😊

Saya baru 30 minggu 4 hari tapi strt kmarin baby asyik kerasja pergi hospital kena tahan wad sehari depa just cakap ada jangkitan . Tapi saya sendiri tktahu betul ka dak sbb dia akan jadi setiap lima minit centula pastu ngilu kat kemaluan . Sakit dia tu ya allah tuhan ja yang tahu .

Saya pun 35wks, kdg2 skt perut memulas2 mcm nak berak cirit jer then baby mengeras. Tu maksud dia contraction ker? I st baby gak x tau mcm mna contraction nie

sakit kat celah kangkang sbb kepala baby dah masuk laluan. tanda lain darah fresh keluar dengan lendir, air ketuban fresh juga dan keluar banyak. cepat2 g hosp okay.

Sy dlu contraction siang tu... Mlm tu kluar tanda darah, then drive keta sndri g spital... Elok ddk je atas katil, pecah air ketumban...

Same la kite... Jap2 baby mengeras, sakit celah kangkang..1st baby xde pengalaman😢

Tanda yg saya alami ialah kluar drah, lpas tu bru d ikuti dgn sakit contraction.

sakit contraction,pastu keluar lendir+darah.. pecah air ketuban..

Sama mcm saya,saya 36minggu...Beby ni masuk laluan tu yg sakit

5y ago

sy pun rasa yg sama skarang sy 37w