X Lalu Mkn

X da selera pastu paling x leh telan ayam.. Rsa kembang tekak...

9 Balas

Try and error puan. X boleh telan ayam x perlu makan ayam. Cuba buat resepi lain such as potato salad with eggs. Makan buah buahan. Cuba makan ikan buat singgang ke asam pedas ke. Sy tak boleh makan nasi asyik nak keluar balik je sampai sakit kepala. Sy makan sayur and makan buah je byk skrg sbb yg lain kerang2 ayam ikan semua sy x leh telan 😭

Sama la time 1st trimester. takleh tgk ayam lansung, rasa mcm taklehhhh masuk. Makan ikan, udang je. alhamdulillah dh 2nd trimester dah boleh makan ayam.

Sy pon xbole telan ayam.. 😜 Nsi putih pon xbole telan.. Msak sndri LG xlalu nk mkn... So sy mkn bnda2 laen.. Yg berkhasiat... Yogurt la yg sy mkn

Makan ikan pun okay waktu pregnant sis, makan yg dah betul-betul masak ya. Kalau salmon half-cooked macam tu tak boleh takut kuman belum mati.

Dulu pon sy xleh telan ayam..tgk ayam pon xboleh😅 so makan la yg selain ayam..bnyk lagi sumber protein lain..😉

Sama tp sy xselera makan nasi putih. Cuba makan makanan lain yg berkhasiat

Huhu..smelah kita tdi mak ayam mak merah pun xboleh nk telan

Makan buah pun okey atau pun mee.. 😊

Makan ikan pun boleh