CHRITSMAS GIVEAWAY: Jawab Trivia & Menang Botol Susu MAM!

WOW, tinggal 2 hari sahaja lagi! Giveaway hari ke-7 kami nak beri anda botol susu dari MAM. Jawab trivia mudah dan jangan lupa sertai di sini ya: https://community.theasianparent.com/contest/jawab-trivia-menang-botol-susu-dari-mam/1774

CHRITSMAS GIVEAWAY: Jawab Trivia & Menang Botol Susu MAM!
172 Balas

ANSWER 👉 ( B). RATA 🥰MAM Easy Start Anti Colic Bottle 260ml 2 Pack –🥰 MAM Easy Start is the ideal bottle for an easy switch between breast and bottle thanks to the Silk teat which is silky soft and provides a familiar feel for babies. 👶 Market Research confirmed that 94% of babies accepted the teat making it perfect for when mum wants to be a bit more flexible.😇 Thanks to the innovative vented base there is an even drinking flow so that babies can remain calm and relaxed without swallowing air helping to reduce colic in 80% of cases.🥰 The Anti Colic Bottle self-sterilises in 3 easy steps ensuring simple safe bottle cleaning at home or on the go.💙💞 Key features: 94% of babies accept the MAM Silk Teat (Market Research 2009-2014, tested with 1,349 babies) Self-sterilizing feature-3 minutes in the microwave 80% less colic due to the ventilation holes in the base, which ensures babies don't swallow any air Includes Medium Flow bottle teat BPA-free Suitable from 2 months

Jawapan b (Rata) Saya sangat suka menggunakan MAM Easy Start Anti Colic Bottle kerana MAM nipple mempunyai permukaan silikon yang SkinSoft dan bentuk rata yang unik menyerupai payudara ibu semasa menyusu . Sangat sesuai untuk digabungkan dengan breastfeed kerana tidak membuatkan bayi saya nipple confuse . Mempunyai tudung habuk, Kalis tumpahan, melindungi daripada kotoran , mempunyai pembukaan yang luas untuk pengisian yang mudah . Selain itu juga Aliran susu yang lancar dan slow menghalang bayi daripada menelan udara. Ianya juga mempunyai self sterilizing yang memudahkan kerja saya hanya 3 minit sahaja . Botol susu juga senang dicuci . Mudah sangat . Memang love love sangat guna Semoga ada rezeki untuk baby saya . InsyaAllah Aamiin

bismillah jawapan : MAM easy start anti colic bottle didatangkan dengan bentuk simetri ( B ) rata yang unik menyerupai payudara ibu. semoga terselit rezeki anak saya ayyash arfan Botol mam di reka oleh syarikat austria.reka bentuk puting mam adalah rata, reka bentuk ini adalah selaras dengan penemuan saintifik. ia diperbuat mengikut kelembutan payudara ibu .kedua ialah botol anti kembung perut. botol susu mam mempunyai lubang yang di reka khas di bottom supaya susu boleh mengalir dengan smooth tanpa gelembung buih. dengan itu bayi boleh minum susu dengan selesa dan tenang. ig: Sis suriani #Theasianparent

Jawapan : B (RATA) MAM Easy Start Anti-Colic Bottle didatangkan dengan bentuk simetri RATA yang unik menyerupai payudara ibu. Oleh itu, dengan menggunakan botol jenama MAM ini, masalah 'nipple confuse' boleh diatasi. Saya ibu muda yang baru menimang cahaya mata pada bulan October 2022 lalu. Saya telah menggunakan produk MAM Easy Start Anti-Colic 130ml, ternyata produk MAM sangat memuaskan hati saya. Semoga rezeki berpihak kepada saya untuk saya meneruskan penggunaan botol jenama MAM pada masa akan datang. Terima kasih TAP dan MAM ✨

answer: B (rata) I am a mother who was a bit struggling with breastfeeding, my three children was born borderline preterm, thus establishing breastfeeding is quite a challenge for me. Over time, lots of stress and occupied with work, i have to express milk and bottle fed them. And MAM Anti Colic Bottle helps a lot! With flat teat feature, it avoids nipple confusion. The anti colic features making them comfortable throughout the night, swallowing milk sleeping, burping and farting well. The bottle is also easy to be sterilized!

jawapan:(B) RATA anak saya 3 orang semua guna botol susu mam bagus untuk penyusuan, puting botol dia berbentuk macam puting payudara bagus untuk yg first time nk cuba. botol dia kedap udara anak tak kembung perut. botol BFA FREE ada punting,ada berus botol saya guna dan jual botol mam masa saya kerja butik baby. ramai dah cuba cakap bagus, berkualiti dan jimat duit . harga mampu milik tak mahal dan tak murah. saya suak sebab anak minum dengan selesa tak perlu bertukar banyak botol

ANSWER:(B) MAM Easy Start Anti-Colic bottle is a global bestseller that allows babies to experience a smooth and relaxed drinking – just like when drinking from mother’s breast.  The valve at the base of the bottle prevents the formation of air bubbles and stops the milk liquid from foaming. This creates a smooth drinking flow and prevents baby from swallowing air. The result is lesser colic and a relaxed baby! #THEASIANPARENT

Answer = B(Rata) I'm an expecting mom on mid April 2023. Been doing crazy research on breastfeed and milk accessories, as I'm a soon to be new mom and I want the best for my child😘 I came upon this product while researching and tempted to use this product after read reviews on the beneficial from mommies out there who been using this for their babies, and found out this contest, hoping I would get the chance to win it🙏🏻

jawapan : ( B ) Rata sebab botol susu daripada MAM mempunyai puting susu yang sangat lembut dan mempunyai bentuk yang menyerupai payudara ibu . Selain itu , pengaliran susu perlahan juga bagi mengelakkan bayi daripada tersedak susu . walaubagaimanapun , puting MAM jugaa mudah untuk di cuci dan ia juga BPA FREE , Anti colic dan tidak mudah bocor . semoga ada rezeki saya dan baby saya . amin

Jawapan : B Botol susu daripada MAM mempunyai puting yang sangat lembut bertekstur dan berbentuk menyerupai payudara ibu.Pengaliran susu yang perlahan juga mengelakkan bayi daripada tersedak susu , puting MAM juga mudah untuk dicuci ianya juga BPA free , PVC free dan anti bocor ... Saya sangat suka botol susu daripada MAM .. Semoga ada rezeki untuk baby saya , Insyaallah . Amin . 😊