buku pink

why klinik swasta tk blh buka buku klinik??? knp kena buka dkt kk juga?? dah lh dkt kk tu brtimbun org?? stress nya?

5 Balas

Call dulu clinic tanya boleh buat buku merah tak sebelum dtg. Actually byk je clinic boleh bukak buku merah wlupon bknlah sebijik buku merah dekat kk tu. Ada certain clinic yg ambik je semua ibu yg ada masalah masalah kesihatan semasa pregnant, ada clinic pulak akan tolak then suruh ke kk jugak.

Klinik swasta mana tu??klinik tu klinik maternity ke x?kalu klinik swasta biasa mmg xboleh..puan kne pergi ke hosp or klinik maternity baru boleh buka buku pink..and klinik maternity nie maksudnye puan boleh bersalin kat situ...

5y ago

ok tq

Sis nak bersalin kerajaan atau swasta... Klu nak bersalin swasta.. x perlu pun buka buku pink. Saya semua anak x de pun buka pink

5y ago

Klu bersalin swasta... Hospital akan sediakan borang Dan senarai semak utk persediaan pendaftaran nama anak nanti... Dpt borang Dr hospital terus ke jabatan pendaftaran negara dgn bawa dokumen sokongan lain... Utk checkup pula.. hospital akan bg buku appointment utk checkup...

Buku pink tu mmg gomen punya buku.. Sbb tu swasta tak boleh buka. Pergi buka buku je then tukar lah checkup swasta..

5y ago

Tak semua klinik sama. Kalau xde buku, kad saja, nnt tak boleh bersalin kt hospital gomen...

sy check up pregnant kat klinik siti, boleh buka buku n takde mslh bersalin kat hospital kerajaan

5y ago

nme klinik.tu.klinik siti.je ke?