What do you say when your child asks where babies come from?
Voice your Opinion
Change the topic
Tell a story about how babies come about
Say that you will tell them when they are older

4033 respon

20 Balas

anak selalu juga tny, jawapan sy, Babah sayang mama..mama sayang babah.. mama babah sayang abang, sebab tu Allah bg baby duduk dlm perut mama.. kemudian tarik perhatian cerita lain, sy cerita kelakuan dia masa dalam perut dulu,dia baik.. kemudian dia hanya bercakap tentang,"dulu abg baby, abg dalam perut mama"... itu je

Datang dr Allah... Allah y buat kejadian manusia. Allah yg bagi. Ummi tlg jg dlm perut ummi. Alhamdulillah 3 org ank faham ayat saya sbb dorg sakit, dorg akan cakap "takpe, nnti Allah bg sembuh*

cerita je kat dia perkara sebenar. cara cerita kena berilmu, jangan salah penerangan. cerita yg dia patut tahu, selebihnya tunggu besar skit..hhu

Pernah tanya anak.. Nk adik baby tak.. Die tanya mana.. Kite tunjuk perut.. Dibalas kenapa ibu makan baby.. Ah sudahh...

My son expect baby come out dari mulut 😆.. But ada one day tu dia tgk video grafik di kk hows mom deliver baby 😊

mmg susah nk explain tp cuba jgk karang cerita yg simple n mudah difahami 😂😂

Susah juga k explain sbnrnye..tp lama2 nanti anak akan faham..

Saya selalu bgthu kene naik lori dan beli di hospital...🤪

Bagitau dia yg baby datang nya dari mummy nya☺

susah nak explain tapi bgtau step by step