Headache & Nausea sepanjang hari till going to sleep

What can I do untuk hilangkan my headache? Rasa mual mual like throughout the day even i'm just having rest. Baring would just make things worst but duduk pun still sakit kepala. It has been going on for several days now. Currently, baru 6 weeks pregnant. But I can't stand of this headache and nausea feeling. Some tips pleaseee.

2 Balas

Same here mase first trimester dlu. Hari2 bngun pagi nk muntah, pening smpai la ke mlm. Pergi ofis pun muka mcm org x siap sbb mmg x larat langsung. Kerap jgak dlu amik mc, cuti sbb agak teruk jgak sy muntah2 dlu. 😅 nk makan ape pun semua x leh telan. Buah2an je la yg okay. Lain semua xleh masuk. Huhu

4y ago

Samaaa 😭 cuma belum tahap muntah muntah lagi. Just loya and pening sangat sampai ke malam. Bila sesorang lagilah menjadi jadi the headache and the nausea. Nak masak pun takda selera and takda mood dah.

Sy dulu pun mcm tu. Mmg kene byk sabae smpai habis alahan. Kalau xtahan sgt baru sy akn mkn panadol. Kalau x mmg lembik je sepanjang hari dgn muntah2 dan xboleh mkn. Itulah pengorbanan ibu 😊

4y ago

Haha okayy. Thank you 😊