Berapa weeks?

Weeks yg kita tengok dlm apps ni nanti akan sama tak dgn pergi scan kt klinik nanti? Ke berbeza? Saya regular period. Tarikh period tak pernah lari, mmg tarikh sama je, Ovulation day pun mmg tepat. Harini dah masuk 6w.

12 Balas

Hi! Usually tak sama sbb sometimes size baby boleh lagi +- dari umur week dia. Eg mcm saya 31week harini tapi scan 32week 3days mcm tu. Tapi mana mana klinik/hospital pun akan tanya you tarikh first day last period so they can track your edd (sama dalam app) 😁 hope this helps!

Tak sama. Kena ikut time scan. Sebab kita tak tau bila persenyawaan tu berlaku dalam rahim. Ada yang cepst ada yang lambat. So weeks yang ikut scan lagi accurate sebab yang menentukan week kandungan tu based on berapa cm janin masa scan

Slalu ikut scan. Saya kalau ikut period edd spatutnya 4/11. Tp lepas scan edd jadi 13/11. So setiap kali scan edd akan lari 2-3 hari camtu je ikut size baby. Dlam 11-14 nov edd. Tp dlam buku 13/11 so saya ikut buku je.

biasa akan ikut period, kira dr 1st day last period.. tp kalau saiz janin tinggi perut lari jauh sgt dgn edd ikut period tu baru la maybe ikut scan

Klau sy ikut app..sbb edd yg nrse bg xsme..n app niey n meet y0u..trikh due sme..jd sy ikut trikh app dei buku..

sya pulak edd 23.10.. ikut scan 18.10..xtau laa mna betul redha jela .🤣

klu sye beza 2-3 hri je.. klu lari seminggu pun still normal lg..

tak sama.. selalunya lambat beberapa hari dr ikut apps ni

x sama..sb x thu wktu psenyawaan too brlaku...

Kita takkan tau bila persenyawaan berlaku