Due date beza seminggu dgn yg asal

Hi mommies, ada tak sapa2 pernah alami.. pergi scan confirm pregnancy.. dah bg tarikh first day akhir period tapi bila scan nampak baby lewat seminngu umurnya.. sekrg 11 weeks doktor kata .. tapi ikut tarikh period 12 weeks. Risau plk kalau mcm anak lambat membesar ke 😅. #firstmom #ingintahu #firstbaby

7 Balas

normal sis saya pun lewat seminggu Dr tarikh skrg dpt tarikh baru kata doc pape nanti dh hujung² dia akan pantau melalui scan ..kita as mother's jgn skip g klinik .ikut date yg doc dh BG ... UTK saya ...anak kali ni saya mls nk dble cek dgn swasta sbb xnk peningkn pale cukuplah dgn doc KK .. 😃

Normal, dia bersenyawa lmbat tak ikut tarikh last period semua tu. Allah je tawu bile. Dont worry hehe Dia bersenyawa lmbt dari tarikh tu tapi dia akan membesar dgn cepat tak lama lagi 🥰❤️

2y ago

Terima kasih ☺️

sy lgi la beza 3 mggu.. rsau gak la knpa jau sngat.. tpi kt klinik ckp, bole jdi sbb persenyawaan lmbat..

Normal je tu awk, baby sy pun sama mcm tu haritu, tp skrg baby dah membesar dgn jayanya, Alhamdulillah

2y ago

Ok terima kasih

Normal saja, mungkin fertilisation awak lambat dr normal. That is why tarikh berbeza.

normal je.. unless beza smpai 2minggu, mgkin dr akan bagi due date baru

2y ago

Okk terima kasih

Ok je beza seminggu. Dont worry.

2y ago

Yeke okk kurang siket risau 😅