First pregnancy

Hi semua, saya confuse. Nanti time nak bukak buku pink, kita kena ikut tarikh last period (10w) ke atau ikut based on doc scan haritu which is (6w)? sbb timing minggu tu dah lari kan takut kt KK pilih yg tarikh period pulak.

1 Balas

Boleh pegi ikut tarikh last period je. Bawa gambar scan. KK kata kena buka buku pink sebelum minggu 12. Tak kata minimum berapa minggu tapi paling bagus after scan kat luar. Saya buka minggu 8, ikut tarikh last period.

3y ago

ouh walaupun sebelum ni check doc ckp janin saya mcm umur 6weeks, so ckp je kt KK kita dah 10w ikut last period kan. thank you 🤗