Detail scan bila

Week berapa paling elok buat detail scan?? And elok buat 5D sekali x? Ke SD boleh buat masa baby besar sikit??

6 Balas

sy buat detail scan diusia 22w.. datail scan seeloknya 19-24w hasilnya msh 90% klw baby lbh besar lg usia dlm kandungan hasilnya bs 80-60% sahaja sebab baby klw dah besar susah nak tengok organ2 dalamnya macam tu doktor sy cakap.. sy masa tu buat buat detail scan sekali dgn 5D, sebab nak tengok jantina dan muka baby..

sy dua2 ank buat detail scan wktu kandungan 26w mcm tu jelas nmpk.5D tu tpulang pd ibu ayah nak buat ke x.slalu org ambil 5D ni utk tengok rupa bayi 🥰

Klinik sy pernah pergi tu Dr bgtau 20w cantik utk detail scan. Sy pernah pergi scan masa tu 25w mmg x cantik. X berapa nmpk apa pn. Baby dh besar dlm tu

detail nk cantik 20-25w .. mmg nmpk seketul baby dlm tu, xterlalu besar xterlalu kecil .. 5d 30w ke atas pun boleh sbb nk tgk muka je kn ☺️

18-23w. lebih dari tu dah tak sesuai buat detail sebab kulit baby dah start makin tebal, nanti doktor tak nampak organ2 dalaman baby.

sy buat detail scan hri tu masa 24w. buat 4d scan masa 30w mmg jelas dh muka baby.