assalamualaikum

week 4 ni boleh ke kalau nak minum air kelapa? dan air lemon? tq so much mommies! 🥰

8 Balas

Mak saya, makcik saya semua minum je air kelapa masa pregnant. Anak semua keluar sihat. So saya pun minum je. Baby Alhamdulillah Dr cakap sihat. Kalau tanya Dr pakar pun dia kata ok. Cuma jangan berlebihan la. Takde istilah makan/minum tajam sbb makanan masuk dalam perut kita pastu terus proses ke usus, sedangkan baby dalam rahim. Jadi takde kena mengena n dia tak masuk direct pun ke rahim. Jadi no harm in taking any fresh fruits or fruit drinks as long as you take it moderately ok

pengalaman saya masa mengandung anak no 2..blh di katakan tiap2 hari saya minum..alhamdulillah saya minum ok tak ada masalah pun..anak pun lahir sehat jew..sya minum air kelapa dari mula2 mengandung sampai dekat nak bersalin pun saya minum..sya tak pasti kenapa org kata air kelapa tu tajam..tapi klaw sis nak minum blh jew try n error..

Hihi…awal2 kandungan kene jaga sis…..minum air masak je la dulu…🤣…milo ke..hik3….. klu saya..awal2 kandungan memang xkan minum apa2…selain air masak…… Dah 4 bulan baru berani sikit…tu pun jus oren tu je la…

wkmslm, air lemon dan air kelapa tu bgi sy mcm tajam la sis, sis bru 4weeks kan? awal sgt tu.. boleh sis tggu smpai 2-3bulan kndungan bru minum? ☺️

air kepala boleh, tapi 6 bulan ke atas boleh . baru2 lagi jangan . kakak ipar sy tak bg awal2 preg mnum air kelapa . air lemon boleh

Kalau air kelapa boleh jer sis. Tp jgn berlebihan. Cukup sekadar melepas rasa teringin (mengidam)

my in law x bg minum. dh masuk 8 bulan lebih bru boleh minum....

tunggu 2nd trimester