Kulit muka kering

Waktu mengandung ni kulit di area tepi mulut sangat kering dan mengelupas. Kalau buka mulut makan memang akan sakit. Dah pakai moisturiser pun tak jalan. Minta advise semua

7 Balas

Saya pun jadi sis, saya lagi ketara kulit area mata, tepi mulut, celah hidung, moisturiser tak jalann, saya letak bio oil yang gel, lega teruih. mgkin sis boleh cuba, saya beli di watson ja. Sapu nipis jee. Insyallah lega. Kalau vaseline pun tak jalann.

cari moisturizer yg tebal sikit, jgn cari yg jenis gel-based atau water-based. pakai argan oil boleh jugak dlm 2-3 titik ratakan satu muka lepas pakai moisturizer

Sama laa.. saya tukar pencuci muka ph natural sikit tapi lama2 dia akan hilang sbb perubahan hormon

minum air secukupnya, cari moisturizer yg sesuai kehamilan.. mmg sbb hormon juga tu

sy pun kulit mengelupas

Skincare ni elok sgt.

Try vco

2y ago

Letak kat skin ke sis? 😅