just share

Waktu hamil anak pertama 39weeks 4day, langsung takda tanda2 yg baby mahu keluar. Saya duduk posisi seperti d gambar rajah, tiba2 ketuban leaking waktu malam, terus angkat beg ke hsptal. 39week 5day baby keluar.??

just share
31 Balas

Saya amalkan buat mcm ni setiap hari start kandungan 5bulan & bnyakkan jalan bila masuk 7bulan. Alhamdulillah baby deliver 37week 4 hari 😍😍 saya memang tekad tak nak bersalin lebih 38week 🙊🙊

Sy dah 39w 3d.. tiap2 hr wat cmnie.. tp baby tak nk kluar pn.. 😂 sakit kelengkang lg ade la.. huhuhu.. doakn sy dipermudahkn bersalin ye.. tak nak terlepas due.. huhuhu...

5y ago

Aamiin... trima kasih sis.. hihihi

Wahhh.. I selalu buat work out posisi gitu masa sakit belakang pada 1st semester smpai la 3rd semester.. Amat membantu utk streching tulang belakang.

Iyekee saya hari2 buat senaman ni sebab nak hilangkan sakit belakang. Skrg 36week5day perut mcm dah selalu mengeras, ari2 pun dah start sakit.

5y ago

Aah slalu sblm tido buat. Sebab blh lah sikit2 kurangkan sakit blkg. Tp perut tak selesa sbb terkena kaki. Hahah

mmg bgos senaman tuuuu.... rmi da cbe brhasil, tp sy ade gak buat ketok ketampi n jln itik.... tgh tggu mse jer niiii

kt hospital, ada kakak tu buat jalan itik. kesian gak tengok tapi dia relaks je. baby dah overdue. risau la kot.

tengah exercise macam nim jugak... nak masuk 38 week daaa... doakan sy dipermudah bersalin nanti... nevesss

Sy mmg buat dari anak pertama. Tp preg no 2 ni buat cam tu sakit kelengkang la pulak 😪🤦🏻‍♀️

Ade gak buat... Keesokanya bby dah klua... Xsempat msuk lb room... Hihi...

Ada buat jgk tpi xkerap n xada tanda nak keluar hahahaah tq sis share