Keputihan atau ketuban leaking?

Salam ibu2, ni apa ya? Risau kalau air ketuban leaking. Tak berbau & keluar tiba2. Skrg dah masuk 35w.

Keputihan atau ketuban leaking?
16 Balas

saya pernah alami cmnie , tapi ada keputihan sikit . Sbb saya positive gbs lepastu ada basah sikit . Then , bila check saya leaking ngn air ketuban . Dia keluar sikit sikit masa saya preggy 37 weeks dia keluar sikit sikit smpai saya 38 weeks terus induce then bersalin. Saya prefer, kalau awak rasa was was better g klinik buat scan n check skli air ketuban .

4w ago

Baby ok tak? Saya ada gbs and taktahu mcm mana air ketuban leaking 😣

Pecah ketuban bukan macam ni. Pecah ketuban tu macam kita kencing, even kita cuba tahan, air tu still meleleh. Dah pernah kena masa anak pertama. Air ketuban takde bau hancing. Warna dia jernih je. Dia likat sikit banding air tapi tak la likat sangat.

I'm suggest u to use pentilainer,, snng nak beza kan keputihan or air ketuban,,lagi pun wktu2 pregnant ni keputihan bnyk sikit dri biasa,, sy 1 hri blh gnti 4/5 pentilainer sbb tak selesa klu dh rsa mcm basah atau kotor..

Mcm saya 35w keluar mcm tu keputihan sekali dgn air , lepas tu saya ad temu jnji hospital usm 36w scan air ketuban kurang , jadi saya terpaksa tahan wad bersalin paksa n last ii czer , awak pergi kk n scan air ketuban oky tak

sama sy pun mcmtu juga.baru 22weeks lebih.basah kat bhgian dpan je lpastu ada kesan kputihan skit kan.sapa ada pglaman lpastu nk buat apa ya?kne cpt bgtau nurse ke.appoitmnent lama lg 😅

sama saya, 37w nii kerap sgt jadi mcm sntiasa ada pun ye jugak, kalau pegang rasa melekit juga kan. ada tnya dktor, dktoe cek bawah, tgok takde tanda2 leaking. just lendir keputihan

nak tahu air ketuban atau bukan test pakai kertas litmus. boleh beli dekat farmasi.. kalau air ketuban leaking terus pergi hospital

Keputihan tu better pakai pantiliner dah hujung2 nih mmg normal keputihan keluar

Keputihan sis mmng dia mcm leaking gitu. Saya pun selalu ada .

saya pun sama mcm ni. keputihan. kena rajin pakai pantiliner